Vego mozzarella
4 port
Ingredienser
- 4 st Italian burger Buns
- 400 g mozzarellaost
- 40 g gröna sojabönor
- 40 g grönkål eller svartkål
- 40 g spenatmix
- Olivolja
Aioli
- 1/2 dl majonnäs
- 1 st vitlöksklyftor
- 1/2 krm gurkmeja
- Salt
- Peppar
Picklade morötter
- 400 g morötter
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1/2 msk flytande honung
- 1/2 tsk salt
Gör så här
Blanda ihop ingredienserna till aiolin och ställ i kylen. Strimla morötterna och blanda med vinägern, honung och salt. Låt stå i kylen minst en timme. Hacka kålen och fritera i olja tills den blir knaprig Skär upp mozzarellan och värm försiktigt i ugn precis innan servering, smaksätt med lite olivolja. Rosta bröden och Lägg ihop bröd mozzarella, spenatmix, mozzarella, morötter, bönor och kål.