Vego mozzarella

4 port


Ingredienser
  • 4 st Italian burger Buns
  • 400 g mozzarellaost
  • 40 g gröna sojabönor
  • 40 g grönkål eller svartkål
  • 40 g spenatmix
  • Olivolja

Aioli

  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 1/2 krm gurkmeja
  • Salt
  • Peppar

Picklade morötter

  • 400 g morötter
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 msk flytande honung
  • 1/2 tsk salt
Gör så här

Blanda ihop ingredienserna till aiolin och ställ i kylen. Strimla morötterna och blanda med vinägern, honung och salt. Låt stå i kylen minst en timme. Hacka kålen och fritera i olja tills den blir knaprig Skär upp mozzarellan och värm försiktigt i ugn precis innan servering, smaksätt med lite olivolja. Rosta bröden och Lägg ihop bröd mozzarella, spenatmix, mozzarella, morötter, bönor och kål.