VEGETARISK PORTABELLO-BURGARE

Portabello har en mustig arom och köttig konsistens vilket gör den perfekt för grillen eller att ungssteka. Här serveras den som en underbar vegetarisk burgare där parmesan och tryffeloljan ger en touch av umami.

4 port


Ingredienser
  • 4 st Brooklyn burger buns
  • 4 st stora portabello svampar ca 100 g/st
  • 60 g parmesanost
  • 100 g mozzarella
  • 50 g soltorkade tomater
  • 50 g mascarponeost
  • Salt
  • Peppar
  • 50 g ruccolasallad 

Friterad saltgurka 

  • 4 st saltgurkor
  • Frityrmix
Gör så här

Blanda soltorkade tomater och mascarponeost till en röra, smaksätt eventuellt med lite salt och peppar.

Stek eller grilla portabellon, riv parmesan och mozzarella ovanpå och gratinera i ugn 200 grader i ca 4 minuter så att osten smälter.

Doppa saltgurkan i frityrmix och fritera i lite raps eller solrosolja.

Grilla eller rosta bröden.

Bygg ihop din burgare med alla ingredienser.