Chicken parmesan

4 port


Ingredienser
  • 4 st Italian burger buns
  • 4 st kycklingfiléer, ca 120 gram/st
  • 100 g bacon
  • 4 blad krispsallad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 nypa rosmarin
  • Olivolja
  • Smör
  • Mjöl
  • Salt och peppar

Parmesandressing

  • 4 msk majonnäs
  • 4 msk riven parmesanost
  • 4 msk crème fraiche

Morotssallad

  • 100 g morötter
  • 1 msk honung
  • 3 tsk vitvinsvinäger
Gör så här

Skär varje kycklingfilé i tre tunna skivor och vänd i mjöl. Stek i smör och olivolja, krydda med rosmarin och finhackad vitlök. Knaperstek bacon. Blanda alla ingredienser till dressingen. Strimla morötterna, blanda med honung och vitvinsvinäger. Rosta bröden och lägg på dressing, sallad, tre kycklingskivor, morotssallad och bacon. Riv parmesanost över varje burgare, lägg på locket.