VEGETARISK PORTABELLO-BURGARE

Portabello har en mustig arom och köttig konsistens vilket gör den perfekt för grillen eller att ungssteka. Här serveras den som en underbar vegetarisk burgare där parmesan och tryffeloljan ger en touch av umami.

4 port


Ingredienser
  • 4 st Potato burger bun
  • 4 st stora portabellosvampar à 100 g
  • 60 g parmesanost
  • 125 g mozzarella
  • 0,5 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 0,5 dl mascarponeost
  • Salt och peppar
  • 50 g ruccolasallad 

Friterad saltgurka 

  • 4 st saltgurkor, skurna i sneda skivor
  • Frityrmix, färdig
  • Raps- eller solrosolja
Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda soltorkade tomater och mascarponeost till en röra, smaksätt eventuellt med lite salt och peppar.

Stek eller grilla portabellon så att vätskan försvinner. Lägg över svamparna i en ugnsform, riv parmesan och mozzarella ovanpå och gratinera i ugn i ca 4 minuter så att osten smälter.

Doppa saltgurkan i frityrmix och hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Fritera saltgurkorna lätt och låt rinna av på hushållspapper.

Grilla eller rosta bröden.

Bygg ihop din burgare med alla ingredienser.