VEGETARISK PORTABELLO-BURGARE

Portabello har en mustig arom och köttig konsistens vilket gör den perfekt för grillen eller att ungssteka. Här serveras den som en underbar vegetrisk burgare där parmesan och tryffeloljan ger en touch av umami.

4 port


Ingredienser

4 st Brooklyn burger bun
4 st stora portabello svampar ca 100 g / st
60 g riven färsk parmesanost
100 g mozarellaost
50 gram soltorkade tomater
50 gram mascarponeost
50 gram ruccolasallada 

Friterad saltgurka:
4 st saltgurkor
Frityrmix

Gör så här

Blanda soltorkade tomater och mascarponeost till en röra smak sätt ev med lite salt och peppar. Stek eller grilla portabello, riv parmesan och mozarella ovanpå och gratinera i ugn 200 grader i ca 4 minuter så att osten smälter. Doppa saltgurkan i frityr mix och fritera i lite raps eller solrosolja. Grilla eller rosta bröden. Bygg ihop din burgare med alla ingredienser.