UMAMI BURGER

Det är inte konstigt att den här burgaren vann första pris vid ett stort Burger Battle i London – den är oerhört aromatisk och god.

4 port


Ingredienser

Högrevsburgare:
700 gram lite grövre mald högrev gärna med en fetthalt på ca 20%
Nymalen svartpeppar
Lite flingsalt 

Tryffelmajonäs:
1 dl majonäs
2 – 3 krm med vit tryffelolja
1 krm torkad och rostad vitlök
Salt & peppar 

Picklad röd lök:
1 rödlök
1 msk vitvinsvinäger
½ msk socker
1 km salt 

Övriga ingredienser:
4 st Brooklyn burger bun
4 st lagrad cheddarost
50 gram strimlad romansallad
80 gram stekt skivad färsksvamp (shiitake eller champinjon)

Gör så här

Blanda tryffel majonäsen, pickla rödlöken, och ställ kallt gärna en timme innan servering. Stek eller grilla burgarna ca 175 g /st.

Stek svampen och krydda med lite salt och peppar. Grilla eller rosta bröden innan montering av ovanstående och övriga ingredienser.