SPICY HAWAII VEGOBURGARE

Receptkreatör Adam Thulin,
vinnare av Sveriges Mästerkock 2022

4 port


Ingredienser
  • 4 st Potato burger bun
  • 4 st GoGreen Vegoburgare
  • 8 st skivor ananas, färsk
  • 2 dl mango chutney
  • 1 st röd chili, färsk
  • 1 st lime eller citron
  • 2 dl majonnäs, välj en äggfri om du är vegan
  • 1 st krispsallad
  • Salt & peppar
Gör så här

Stek ananasen i lite olja tills den fått fin färg på båda sidor. Häll på mango chutney och låt koka in nästan helt. Ananasen ska bli vackert bärnstensfärgad. Addera färsk chili sista minuten. Lägg över på en tallrik så länge. Pressa lime eller citron, samt riv zest över ananasen.

Stek burgaren i olja tills den fått fin färg.

Rosta brödet, bred ett lager majonnäs på botten, toppa med krispsallad. Fyll bröden med vegoburgare och karamelliserad ananas. Känn solen skina!