SOMMARKORV MED FÄNKÅLSMAJONNÄS

Receptkreatör Adam Thulin,
vinnare av Sveriges Mästerkock 2022

4 port


Ingredienser
  • 4 st Durum korvbröd
  • 4 st grillkorvar
  • 0,5 spetskål
  • 50 g bladpersilja
  • 0,5 citron, saft och zest
  • 2 msk fänkålsfrön
  • 2 dl majonnäs
  • 1 chili till garnering
  • 2 msk olivolja
Gör så här

Skär spetskål i tunna strimlor och grovhacka persilja. Lägg i en skål tillsammans med citron och olivolja. Blanda ihop och smaka av med salt.

Rosta fänkålsfrön i en torr panna, mortla till ett pulver och blanda med majonnäsen.

Grilla korv, lägg i bröd och toppa med spetskål, fänkålsmajonnäs och skivad chili. Semestern kan börja!