ORANGE CHICKEN-BURGER

Chili, lime och avokado – fresta dina gäster med en fräsch kycklingburgare med asiatisk touch. Burgaren är ett utmärkt och matigt alternativ till alla som valt bort rött kött. Genom att blanda krossade tortillachips i paneringssmeten blir kycklingen extra krispig och god.

4 port


Ingredienser

4 havre & dinkel hamburgerbröd
5 hg kycklinglårfilé (froterad och apelsinkryddad)
40 g tomatsalsa (mild, färdig)
40 g machésallad
25 g majonäs
X g krossade tortillachips och/eller panko
1 avokado
½ lime
½ färskt chili
Salt och peppar

Gör så här

Panera kycklingfiléerna med panko och/eller krossade tortillachips och krydda upp med orange.pepper. Fritera därefter kycklingen. Gör en avokadoröra med tärnad avokado, riven lime och lite saft från limen och smaksätt den med färsk chili, salt och peppar. Grilla eller rosta bröden och montera sedan burgaren. Garnera gärna med koriander.