LAXBURGARE

Vill du ha ett gott och sunt alternativ? Rosta eller grilla ett av våra klassiska hamburgerbröd och grilla eller stek en laxfilé. Servera med romansallad eller ruccola samt senapstzatziki. Som tillbehör kan du servera bread sticks – ett nyttigare alternativ till pommes frites.

4 port


Ingredienser

Senapstzatziki

  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl grovt riven urvattnad gurka
  • 2 vitlöksklyftor, pressade eller finhackade
  • 1,5 msk fransk senap 
  • salt

Bread sticks

  • 200 g bröd (överblivna korv- eller hamburgerbröd t ex)
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 2 msk flytande honung
  • Förslag på smaksättning: Salt, vitlökspulver och torkade chiliflakes
Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda olja och honung. Skär brödet i stavar och massera in honungsoljan. Lägg ut brödstavarna på en plåt och rosta i ca  10 minuter. Smaksätt med salt och ev vitlökspulver och chiliflakes.

Blanda ihop ingredienserna till senapstzatzikin och ställ i kyl tills servering.

Skär laxen i 4 bitar och pressa citronsaft över. Salta och peppra.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på båda sidor på medelhög värme så att den blir genomstekt.

Rosta bröden och montera burgaren med sallad, senapstzatziki och lax.

Servera med breadsticks.