KLASSISK HÖGREVSBURGARE Á LA BROOKLYN

En Klassisk burgare där de rostade körsbärstomaterna bidrar med premiumkänsla och ljuvlig sötma. Chilimajonäsen förstärker burgarens smak. Stek eller rosta Brooklyn brödet på bägge sidor för att få den rätta ytan!

4 port


Ingredienser

Högrevsburgare:
700 gram lite grövre mald högrev gärna med en fetthalt på ca 20%
Nymalen svartpeppar
Lite flingsalt 

Chilimajonäs:
1 dl majonäs
2 msk Chilisås (Heinz) 

Övriga ingredienser:
4 st Brooklyn burger buns
15 – 20 st körsbärstomater
50 g strimlad isbergssallad
50 g stekt rödlök
4 st skivor lagrad cheddarost

Gör så här

Blanda ihop majonäs och chilisås. Ungsrosta körsbärstomaterna i 180 -200 grader ca 5- 7 minuter, ta ut och krydda med lite peppar salt och olivolja. Stek löken , stek eller grilla hamburgarna ca 175 g /st. 

Till servering:
Ungsrostade rotfrukter och potatis passar utmärkt, gärna med en extra dipp på sidan om ( Chilimajonäs) och lite salt gurka.