FRISCO BACON BURGER

Montera portionen med en klassisk nötfärsburgare, Svarta sara-ost, bacon och lite klassisk dressing. Servera med premium pommes frites, cole slaw och saltgurka.

4 port


Ingredienser

Klassisk nötfärsburgare:
6 hg nötfärs (helst bringa/högrev 50/50%)
3–6 msk vatten
1 msk rapsolja 

Smaksätt med nymalen svartpeppar och salt. Låt stå en timme i kyl innan du grillar eller steker.

Klassisk hamburgerdressing (ca 10 portioner):
2 dl majonäs av bättre kvalité
3 msk chilisås
1 dl hackad saltgurka
100 g rödlök, hackad 

Smaksätt med nymalen svartpeppar och lite cayennepeppar. Låt stå en timme i kyl innan servering.

Cole slaw:
200 g strimlad vitkål eller spetskål
50 g grovt riven morot
1 dl créme fraiche
½ dl majonäs av bättre kvalité
1 ½ msk äppelsidervinäger
1 msk fransk senap 

Smaksätt med socker och salt. Låt stå en timme i kyl innan servering.