FRIED CHICKEN BURGER

Chili, lime och avokado – bjud dina gäster på en fräsch kycklingburgare med asiatisk touch. Genom att använda pankoströbröd blir kycklingen extra krispig och god.

4 port


Ingredienser
  • 4 st Fiberrika hamburgerbröd
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 msk paprikapulver

Avokadosalsa

  • 1 avokado, skuren i tärningar
  • 0,5 lime, saften
  • 0,5 färsk chili, finhackad
  • Salt och peppar
  • Koriander

Tillbehör

  • 40 g tomatsalsa (mild, färdig)
  • 4 st salladsblad
Gör så här

Blanda vetemjöl, paprikapulver, salt och peppar och på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll upp panko på en tredje tallrik.

Vänd kycklinglårfiléerna först i vetemjölet, därefter ägget och till sist i pankoströbrödet.

Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull till ca 170 grader. Stäng av fläkten och ha ett lock till hands under friteringen. Lägg ner kycklingen och fritera i ca 5 minuter. Kontrollera så att den är klar genom att göra ett litet snitt (innertemperatur 72 grader). Låt rinna av på hushållspapper.

Blanda avokado, limesaft och chili. Krydda med färsk koriander, salt och peppar.

Rosta bröden på insidan och montera ihop burgaren med alla tillbehör.

Tips! Om du inte har någon termometer att kontrollera temperaturen på oljan genom att lägga ner en liten brödbit. Det ska bubbla ordentligt, då är det klart att fritera!