DAVOR SPECIAL

Servera med rödlökspickles och premium pommes frites.

4 port


Ingredienser

4 Brooklyn hot dog bun
4 Bratwurst eller lammkorv

Rödlökspickles:
150 g strimlad rödlök
1,5 msk vitvinsvinäger
1 msk socker
½ tsk salt

Låt stå i kylen en timme innan servering.

Premium pommes frites:
6 hg potatis av fast sort, gärna bakpotatis (tvättad)
8 dl frityrolja (majsolja, solrosolja eller jordnötsolja)
Flingsalt, vitlök och torkade chiliflakes

Gör så här

Skala och skär potatisarna i 1,5-2 cm tjocka stavar eller den storlek du önskar (behåll gärna skalet på potatisen för en mera smakrik pommes frites). Skölj dem i ett durkslag och torka dem med en handduk. Koka potatisstavarna mjuka i olja och vatten, låt svalna. Fritera dem i olja tills de fått en gyllenbrun färg.