BURGARE MED LÖKSALLAD

4 port


Ingredienser

Löksallad

  • 1 st gul lök
  • 1 st rödlök
  • 1 st charlottenlök
  • 1 st liten silverlök
  • 2 msk hackad färsk timjan alt. 1 msk torkad timjan
  • 2 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 1 nypa salt
  • Nymald svartpeppar


  • 500 g högrevsfärs
  • Salt och peppar
  • 4 skivor hamburgerost
  • 4 stora blad av krispig sallad
Gör så här

Börja med att skala och strimla all lök. Stek den i smör tills den är mjuk och fått en fin färg, häll då på honung och blanda. Salta och peppra och tillsätt timjan. Stek någon minut och servera på grillad burgare eller korv.

Dela färsen och forma till 4 stycken burgare, salta och peppra. Grilla dem tills de är klara, ca 3 minuter på varje sida, och lägg på osten.

Grilla bröden lätt.

Lägg samman burgaren med sallad och löksallad.