BUFFALO CHICKEN BURGER

En burgarvariant av klassikern Buffalo chicken wings. En smakexplosion som toppas med krispig selleri och rostad lök.

4 port


Ingredienser
  • 4 st Double Sesam burger bun

  • 450 g kycklinglårfilé
  • 2 dl Buffalo wing sås
  • 4 salladsblad
  • 1 dl crème fraiche
  • 140 g ädelost
  • 1 selleristjälk + extra till servering
  • Rostad lök
Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklinglårfiléerna på hälften och lägg i en ugnssäker plåt. Salta och peppra. Tillaga i ugn i ca 20 minuter, ta ut och häll bort all vätska. Häll på buffalo wing sås och blanda runt, tillaga kycklingen ytterligare 20–30 minuter. Dra isär köttet och blanda runt. Ställ åt sidan.

Koka upp crème fraiche i en kastrull och smula ner ädelosten. Koka ihop och rör under tiden om så att ädelosten smälter. Ställ åt sidan för att svalna.

Hyvla eller skär selleristjälken i tunna slantar. Rosta brödet.

Bred på ett lager ädelostsås på botten av brödet. Toppa med sallad, kyckling, selleri och rostad lök. Servera med pommes och extra selleri.