AVOKADOBURGARE MED PICKLAD LÖK

4 port


Ingredienser

Picklad lök

  • 1 rödlök
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 3 dl vatten

Hamburgerdressing

  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk sriracha
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk bostongurka
  • 1 tsk lökpulver

Burgare

  • 600 g högrevsfärs
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 avokador, skivade
  • rödbetsgroddar
Gör så här

Skiva löken i tunna skivor. Lägg i en burk med tätslutande lock. Koka upp strösocker, ättikssprit och vatten i en kastrull. Dra av från plattan och häll över löken. Låt svalna och ställ in i kylen.

Blanda ihop ingredienserna till dressingen

Rosta bröden i en torr stekpanna tills de får en fin yta.

Dela färsen i 4 bitar och forma till bollar. Hetta upp en stekpanna. Pressa ner varje boll i stekpannan så att den blir platt och tunn. Du kan med fördel steka burgarna i omgångar så att alla får fin stekyta. Låt burgarna steka i 2–3 minuter eller tills du ser att kanterna börjar bli bruna. Vänd på dem, salta och peppra. Stek i ca 2 minuter till.

Montera burgaren med dressingen, den picklade löken, skivad avokado och groddar.