AMERICAN SMASHED BURGER

4 port


Ingredienser
  • 4 st Double Sesam burger bun

  • 4 st högrevsburgare á ca 130 g
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 st tomat
  • 1 st silverlök
  • 40 g krisp- eller romansallad
  • 100 g bacon
  • 4 skivor cheddarost
  • Johnny's Yellow mustard
  • Pommes frites
Gör så här

Skiva tomat och silverlök.

Stek insidan av hamburgerbröden i en stor stekpanna tills de fått lite yta. Lägg åt sidan.

Blanda färs med salt och svartpeppar. Forma till 4 jämnstora bollar och låt stå tills de är redo att stekas.

Stek bacon på medelhög värme några minuter tills de fått krispig yta. Torka bort överflödigt fett i stekpannan och lägg i högrevsbollarna. Använd ett smashjärn eller köksspade för att platta till dem och stek i någon minut per sida tills de fått yta. Lägg på ostskivorna när du vänder biffarna.

Montera burgaren med sallad, tomat, lök, bacon och ost. Ringla över Yellow mustard.

Servera med pommes.